Een echte zomerse salade is toch wel de Franse salade nicoise. De salade nicoise is een combinatie van vis, groente en ei. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice. Er zijn veel verschillende recepten en velen claimen dat hun versie de enige echte salade nicoise is. Het enige echte recept bestaat echter niet: er zijn allerlei varianten die allemaal salades nicoises zijn. En ik ben gek op onderstaande salade. Een simpel recept wat binnen 10 minuten klaar is en als je het een dag laat staan, nog lekkerder smaakt. Een ideaal recept voor bij de BBQ, op de camping of bij een etentje als bijgerecht.
Ingrediënten
– 500 gr gebroken sperziebonen
– 2 eieren
– 250 gr tomaatjes
– 1 blikje tonijn
– 0,5 rode ui
– 1 teen knoflook
– 2 el honing
– 1 el mosterd
– 1 el olijfolie
– 1 el witte wijnazijn
– Peper & zout
– Evt. zwarte olijven
Bereiden:
1. Kook de sperziebonen in 8 minuten gaar en spoel ze daarna koud af om de mooie groene kleur te behouden.
2. Kook de eieren in 8 minuten hard en spoel ze daarna ook koud af.
3. Snijd de eieren in partjes en halveer de tomaatjes.
4. Laat de tonijn uitlekken en snijd de rode ui in ringen.
5. Pers de teen knoflook uit.
6. Klop de honing, mosterd, olijfolie en azijn tot een mooie dressing.
7. Meng dan alle ingrediënten door elkaar en laat de salade minimaal 3 uur staan in de koelkast om de smaken goed in elkaar te laten trekken.
8. De dag erna is de salade nog lekkerder! Dus heb je morgen een BBQ of krijg je mensen te eten, maak dan vandaag nog de salade!
Een heerlijk en gezonde maaltijd wat binnen 10 minuten klaar is! Ik geniet vooral van deze Franse salade nicoise op een zonnige dag met een paar gegrilde kippenpootjes. Heerlijk!
Eet smakelijk!
No Comments