Recept

Geroosterde groente met zoete aardappel op de skottelbraai

Eten op de camping is voor vele mensen een uitdaging. Want elke dag BBQ-en komt op een gegeven moment je neus uit. En dan maak je maar weer eens de standaard gerechten, zoals spaghetti bolognaise, nasi en shoarma. Maar wist je dat je heerlijke geroosterde groente met zoete aardappel en een lekker stukje vlees of vis kan bereiden op de skottelbraai? En nee, dan heb je geen pannen nodig voor op het gasfornuis. Alles op de skottelbraai!!

Ingrediënten (4 à 5 personen):

– 2 zoete aardappelen
– Courgette
– Aubergine
– 2 paprika’s
– 5 wortels
– 2 stengels bleekselderij
– 2 uien
– Knoflook
– Cherrytomaatjes
– Theelepel kurkuma
– Theelepel cayennepeper
– Theelepel kaneel
– Zout & peper
– Roomboter
– Stukje vlees of vis

Bereiding

Zet de skottelbraai aan op middelhoog vuur. Ik gebruik altijd anti-aanbakfolie voor in de wok, zo hoef ik eigenlijk geen boter of olie te gebruiken. Toch doe ik altijd een heel klein beetje roomboter erop voor de smaak. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frites –formaat. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1 a 2 cm. Maak de paprika schoon en snijd ze in blokken. Maak de wortels, bleekselderij, uien en knoflook schoon en snijd deze in kleine schijfjes of stukjes. Doe de zoete aardappel en wortel in de wok, deze groente hebben iets langer tijd nodig om te garen. Wanneer de aardappel en wortel iets zachter worden en ze beginnen te kleuren, voeg dan de rest van de groente in de wok en hussel goed door elkaar. Voeg de kurkuma, cayennepeper, kaneel, peper & zout toe. Bak de groente op de skottelbraai ca 15 minuten in het midden van de wok. Roer de tomaatjes door de groente heen. Schuif daarna de groenten naar de buitenkant van de wok en bak je vlees of vis in het midden van de wok gaar. Doe eventueel de deksel op de skottelbraai en draai het vuur laag om alles goed gaar te krijgen.
Een heerlijk en gezond gerecht op de skottelbraai, zonder andere pannen te gebruiken. Je kunt alle groente hiervoor gebruiken en zelfs wisselen met kruiden. Kijk wat je mee hebt genomen op vakantie en voeg het toe aan je gerecht.

Eet smakelijk en fijne vakantie!

Tip: heb je wat over van de geroosterde groente? Geen zorgen want dit kan je weer heerlijk gebruiken in een salade of bijvoorbeeld door een omelet heen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply