Recept

Pompoensoep met gegrilde groente

Herfst … Waar denk jij dan aan? Koud weer, regen en de opkomst van de winter? Ik denk vaak aan gerechten waar je lekker warm van wordt. Bijvoorbeeld …. Pompoensoep met gegrilde groente

Ingrediƫnten

  • 1 pompoen, biologisch
  • 2 takjes tijm of 1 tl gedroogd
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 tl gemalen koriander

  • 2 ltr bouillon
  • 1,5 el gedroogde oregano
  • Zout & peper
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • Olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 knoflookbol

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Leg de knoflookbol op een velletje aluminiumfolie en giet er 2 el olijfolie overheen. Voeg de tijm bij de knoflook, vouw het pakketje dicht en leg het op een bakplaat.
  3. Snijd de pompoen, tomaten, paprika en peper in stukken en bestrijk ze met olijfolie. Leg de groenten ook op de bakplaat en rooster ze 25 minuten op 220 C.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de uien met de koriander en oregano tot de uien zacht zijn.
  5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Doe vervolgens de groenten erbij.
  6. Voeg de bouillon, balsamicoazijn en zout en peper toe.
  7. Kook de soep, zet het vuur daarna laag en laat de soep ca. 10 minuten pruttelen.
  8. Zet het vuur uit en pureer de soep. Voeg zout & peper toe naar smaak.
  9. Schep de soep in soepkommen en garneer de soep met verse oregano of peterselie.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply