Recept

Italiaanse Piadina van Speltmeel

Wanneer je op vakantie gaat naar Italië, dan moet je een piadina eten. Echt zo ontzettend lekker! Een piadina is een Italiaanse platbrood, lekker als tussendoor of gezonde lunch. Deze Italiaanse ‘wrap’ is geliefd bij jong en oud in Italië. De piadina komt oorspronkelijk uit de regio Emilia-Romagna. Maar je kunt hem overal eten in Italië. En nu dus ook gewoon bij jou thuis! Ik heb deze piadina gemaakt van Speltmeel.

Ingrediënten

– 100 gr speltmeel 630 (besteld bij Kokenmetspelt.nl)
– 40 ml water
– 0,5 eetlepel olijfolie
– 0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
– snufje zout
– beleg naar keuze, bijv. pesto, tomaatjes, mozzarella, rucola en parmaham.

 

Bereiding Piadina

Voeg de speltmeel, water, olijfolie, bakpoeder en zout door elkaar en maak er een soepel deeg van. In het begin voelt het korrelig aan, maar het wordt snel zacht en soepel. Maak er een bal van en rol het deeg uit met een deegroller tot een soort pannenkoek, zo dun mogelijk. Dit hoeft niet perfect rond te zijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de deeglap toe, gebruik hiervoor geen olie of boter. Na een tijdje zie je luchtbellen in het deeg komen, dit is het moment om de piadina om te draaien. Binnen ca. 6 minuten is de piadina gaar. Beleg de helft nu naar keuze, bijvoorbeeld een laagje pesto, parmaham, tomaatjes en mozzarella. Doe een deksel op de pan om de mozzarella iets te laten smelten. Voeg daarna de rucola toe en klap de piadina dicht. Eet smakelijk!!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply