Recept

Chocolademandarijntjes

De pepernoten liggen al een tijdje in de supermarkt terwijl Sinterklaas nog niet eens in het land is. Vorig jaar heb ik Spelt pepernoten gemaakt, dit jaar wilde ik iets anders ….

De chocolademandarijntjes zijn helemaal in het teken van Sinterklaas. De mandarijn associeer ik altijd met de decembermaand en de chocolade met de chocoladeletters natuurlijk. Dus we hebben een gezond alternatief gevonden voor de heerlijke pepernoten …

Chocolademandarijntjes

Ingrediënten voor ca. 25 stuks

  • 150 gram extra pure (boven de 70%) chocolade, in kleine stukjes
  • 4 grote mandarijnen
  • Bakpapier
  • 2 pannen (groot en klein) voor de au bain-marie

Bereiden:

  1. Leg het bakpapier op een bakplaat of plat bord. Doe in een grote pan een ruime laag water en breng dit tot tegen de kook. Doe de chocolade in de kleine pan en hang deze in de grotere pan voor het au bain-marie effect. Laat de chocolade zonder te roeren voor driekwart smelten. Haal dan de kleine pan uit het waterbad en roer de chocolade tot de chocolade gesmolten is.
  2. Mandarijntjes pellen, witte velletjes verwijderen en mandarijntjes in partjes verdelen. De mandarijnpartjes voor de helft of driekwart in de gesmolten chocolade dopen. De partjes boven het pannetje laten uitdruppelen en op het bakpapier leggen.
  3. Het laagje chocolade rond de mandarijnpartjes op een koele plek hard laten worden. De chocolademandarijntjes tot gebruik op een koele plek (niet in de koelkast) bewaren!

Lekker genieten! Maar wat voor alternatief heb jij voor de pepernoten of chocoladeletters? Laat je een bericht achter wat jij het liefst maakt tijdens de Sinterklaasperiode?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply