Recept

Video Amandelspijs van de Allerhande

Heb je al een Kerstbrood of gevulde speculaas gemaakt met amandelspijs? Heerlijk hè …. Maar wist je dat je ook amandelspijs zelf kunt maken? De Allerhande heeft een mooi filmpje gemaakt met duidelijke uitleg hoe je dat kunt doen. Kijk je even mee?

http://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2384719/amandelspijs-maken

Het recept met Amandelspijs van de Allerhande uitgeschreven:

Amandelen malen
Amandelspijs maak je van gemalen blanke amandelen, suiker, ei en citroenrasp. Rasp de gele schil van 1 citroen. Maal 150 gram garneeramandelen fijn in een keukenmachine. Maal niet te lang anders gaat de olie zich van de amandelen afscheiden. Doe 1 ei, 160 gram kristalsuiker en 1 eetlepel citroenrasp erbij. Voeg meer citroenrasp toe als je een duidelijke citroensmaak lekker vindt. Maal tot het vanzelf een bal vormt.

Rusten
Wikkel de bal in vershoudfolie en laat minimaal een uurtje of 8 rusten. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Je kunt de amandelspijs in de koelkast 2 dagen, en in de vriezer 3 maanden bewaren. En zo maak je amandelspijs.

Tip
Gebruik je kant-en-klaar in plaats van zelfgemaakt amandelspijs in een recept, dan moet je altijd nog ei toevoegen. Vol dan het recept.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply