Recept

Flammkuchen van Spelt

Flammkuchen kom je tegenwoordig overal tegen en wees eerlijk … het smaakt heerlijk. Maar wist je dat Flammkuchen een specialiteit uit de Elzas is? In Frankrijk noemen ze het ook wel Tarte flambée.

Wil jij flammkuchen zelf maken? Dat komt goed uit, want met dit recept kan het niet mis gaan.

Ingrediënten

  • 300 gr Speltbloemflammkuchen 1
  • 7 gr gist
  • 1 tl zout
  • 150 ml lauwwarm water
  • 150 gr rauwe boerenham
  • 2 of 3 uien, halve ringen
  • 125 ml creme fraiche of roomkaas
  • 125 ml kwark
  • Peper & zout
  • Evt. olijfolie en rucola

Bereiden:

  1. Meng de bloem, gist, zout en water tot een soepel deeg.
  2. Laat het een uur rijzen in een afgedekte kom.
  3. Verwarm de oven voor op 250 C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  4. Rol het deeg uit tot de dikte van ca. 1 cm en leg daarna het deeg op het bakpapier.
  5. Meng de crème fraiche of roomkaas met de kwark en peper&zout.
  6. Breng een laag aan op het deeg.
  7. Verspreid de ham en de uien over de flammkuchen.
  8. Bak de flammkuchen af 20 minuten of 250 C.
  9. Garneer de flammkuchen met een paar druppels olijfolie en paar takjes rucola.

Bij ons thuis noemen wij dit de witte pizza. Je kunt deze flammkuchen natuurlijk bekleden met verschillende ingrediënten. Wees creatief en geniet van deze heerlijke flammkuchen.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply