Recept

Geroosterde Groentehussel uit de oven

Oei oei, wat vind ik dit een heerlijk gerecht en o zo makkelijk om te maken. Lekker veel groente met een zoet aardappeltje roosteren in de oven. De verschillende smaken op je bord en dan dat tomaatje wat in jouw mond openbarst …. Niet normaal, wat is dit lekker!

Ingrediënten:

 • 2 zoete aardappelen
 • Courgette
 • Aubergine
 • 2 paprika’s
 • 5 wortels
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 uien
 • Knoflook
 • Cherrytomaatjes
 • Theelepel kurkuma
 • Theelepel cayennepeper
 • Theelepel kaneel
 • Zout & peper
 • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 C. Zet naast de ingrediënten een bakblik of bakplaat klaar om de groente op te doen. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frites –formaat. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1 a 2 cm. Maak de paprika schoon en snijd ze in blokken. Maak de wortels, bleekselderij, uien en knoflook schoon en snijd deze in kleine schijfjes of stukjes. Doe alle groente en zoete aardappel op de bakplaat en hussel goed door elkaar. Voeg de kurkuma, cayennepeper, kaneel, peper & zout toe. Als laatste giet je een scheutje olijfolie over de groente heen en hussel je alles nogmaals door elkaar. Bak de groente in de oven 20 minuten op 225 C. Daarna voeg je de cherrytomaatjes toe en hussel je alles nog eens door elkaar. Bak de groente ca 25 minuten in de oven op 225 C en klaar is de geroosterde groentehussel uit de oven.

Deze groentehussel is heerlijk met een gebakken visje of gegrild stukje vlees of kip. Het is een gezonde maaltijd met veel groente en een heerlijke smaak. En het is makkelijk om te maken, de oven doet het meeste werk!

Eet smakelijk!

 

TIP:

heb je groente over in de groentela, snijd dit in stukken en voeg toe. Alle groentes passen in dit recept. In de herfst voeg ik ook vaak pompoen toe. Zo kan je ook met de kruiden wisselen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply