Recept

Granola of Homemade Muesli

Een goed gekozen ontbijt is lekker en zorgt dat je in één klap 10 tot 15% van je voedingsstoffen binnenkrijgt.

  • Een ontbijt levert je natuurlijke energie om de dag te beginnen.
  • Het levert je ook eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.
  • Door een goed ontbijt kun je je beter concentreren op je werk en je geheugen werkt beter.
  • Een ontbijt schudt ook je darmen ‘wakker’ en is dus stimulerend voor je stoelgang.

Wil jij morgenochtend een lekker en gezond ontbijtje? Maak vanavond dan nog even onderstaande Granola of Homemade Muesli! Het is echt niet heel veel werk; ingrediënten bij elkaar zoeken, mengen en dan hupsakee in de oven …

Recept Granola of Homemade Muesli

  • 150 gr havermoutvlokken of speltvlokken
  • 150 gr gehakte noten (hazelnoten, amandelen, walnoten, etc)
  • 25 gr sesamzaden
  • 25 gr lijnzaad
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 2 el kokosolie
  • 3 el honing
  • 1 el kaneel
  • 200 gr gedroogd fruit (cranberry’s, rozijnen, dadels, etc)
  • Bakplaat bedekt met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 C. Meng de havermout of speltvlokken met de gehakte noten, zaden en pitten. Verwarm de kokosolie en los hier de honing in op. Schep dit mengsel samen met de kaneel door het noten-zaden-havermout mengsel. Spreid het dan uit op de bakplaat en rooster het mengsel ca. 15 minuten in de oven. Wel goed in de gaten houden dat het niet te bruin kleurt (schep het mengsel halverwege de oventijd nog maar eens om!).

Haal de granola uit de oven en laat het afkoelen. Meng er dan het gedroogde fruit door heen. Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en klaar is jouw eigen persoonlijke granola!

Regelmatig eet ik deze granola als ontbijt. Ik neem dan 3 el magere kwark met 3 el granola, een stukje fruit en een glas thee. Een heerlijke manier om de dag te beginnen! Deze granola is 1 maand houdbaar. Je kan de granola natuurlijk samenstellen met de ingrediënten die jij lekker vindt of in huis hebt. Experimenteer maar eens en laat mij weten wat jouw favoriete granola is ….

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply