Recept

Paasbrood

De Paasdagen komen er weer aan! Lekker met je familie of vrienden aan tafel; of dat je nu gaat ontbijten, brunchen, lunchen of dineren. Veel gerechten met ei natuurlijk, want een eitje hoort bij Pasen. Maar wat dacht je van Paasbrood? Zonder Paasbrood is de ontbijttafel niet compleet, dus ….. hierbij het recept voor een Paasbrood van speltmeel!

Ingrediënten:

  • 500 gr Speltmeel
  • 300 ml warm water
  • 15 gr verse gist
  • 10 gr zout
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr krenten
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr cranberry’s
  • 200 gr grof gehakte noten
  • evt. half pakje amandelspijs gemengd met half geklutst eitje

Bereiden:

Doe het meel in de broodbakmachine en voeg het zout toe. Los het gist op in het water en voeg dit toe aan het meel, zorg dat het gist en het zout elkaar niet raken!!! (gist en zout zijn vijanden van elkaar) Als het wel gebeurt dan rijst het brood niet! De olijfolie kan bij het water met de gist. Zet de broodbakmachine aan. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 C. Als de broodmachine aangeeft dat je iets kan toevoegen, voeg dan de krenten, rozijnen, cranberry’s en noten toe aan het mengsel. Laat de machine kneden en rijzen. Voordat de machine het brood gaat bakken, haal het deeg uit de machine en doe het in een vorm of kneed het deeg als een brood op de bakplaat (leg een vel bakpapier op de bakplaat).

Wanneer je het Paasbrood wil vullen met amandelspijs dan is dat nu het moment. Prak het amandelspijs met een half geklutst eitje door elkaar en maak er dan een rol van. Rol het deeg uit en leg de rol amandelspijs in het midden. Vouw het deeg er over heen en druk de randen iets aan.

Om een mooi bruin korstje te krijgen, kan je het deeg aflakken met een beetje water of ei. Bak het Paasbrood ca. 40 minuten af in de oven.

Geniet van de Paasdagen en neem af en toe een lekker sneetje Paasbrood met wat roomboter. Het is trouwens ook een geweldig presentje om cadeau te doen. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply