Recept

Tortilla of wrap? Hoe dan ook, ze zijn heerlijk …

Je kunt je afvragen wat nou het verschil is tussen een tortilla of wrap. Maar maakt dat eigenlijk veel uit? Ik vind ze overheerlijk en je kunt ze met van alles vullen. Maar heb jij ze zelf wel eens gemaakt? Wraps (of tortillas) kan je gewoon zelf maken en vervolgens invriezen. Geweldig lekker bij de lunch of diner.

Ingrediënten

  • 525 gram speltbloem
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 125 ml olie
  • 250 ml zeer heet water

 Bereiding:

Doe de bloem met het zout en het bakpoeder in een kom en voeg de olie en het hete water toe. Meng alles goed en blijf het deeg 3 minuten kneden. Het moet zacht genoeg zijn om soepel uit te rollen. Dek het af en laat het 15 minuten staan.

Verdeel het deeg in 16 porties, draai er balletjes van en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak flinterdun uit. Als je perfect ronde tortilla’s wilt, moet je een tortillasteker gebruiken of je legt een bordje op het deeg en snijd er rondom de randjes af.

Verhit een koekenpan of bakplaat en bak de tortilla’s één voor één op laag vuur. Wacht tot er blaasjes op beginnen te komen en keer ze om. Op een gegeven moment blaast de tortilla zich op, keer hem dan nogmaals om, druk hem een beetje plat en laat hem bakken tot er aan beide kanten bruine vlekjes op zitten (ongeveer 1 minuut aan elke kant). Verse bloemtortilla’s kun je tussen 2 velletjes bakpapier invriezen en bewaren in een plastic zak in de vriezer voor ca. 1 maand. Je kunt ze daarna opwarmen in de magnetron of in aluminiumfolie in de oven.

Ik heb deze wrap gevuld met roomkaas, gerookte zalm en veldsla. Een heerlijk, makkelijk en gezond gerecht waarmee je fantastisch kunt variëren. Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply