Recept

Kerst dessert: MonChou taartjes

Inspiratie nodig voor het Kerst dessert? Denk dan eens aan een gezond MonChou taartje, gemaakt van Speltkoekjes, hangop, MonChou en fruit. Benieuwd hoe je dat moet maken, kijk dan snel verder ….

Ingrediƫnten

  • 100 gr Spelt zandkoekjes
  • 40 gr gesmolten roomboter
  • 0,5 ltr hangop, gemaakt van 1 ltr uitgelekte yoghurt
  • 200 gr MonChou
  • Handje diepvriesfruit, vermengd met een eetlepel jam

Bereiden:

Begin een dag van te voren met de hangop te maken. Pak een schone theedoek, maak deze nat en leg hem in een zeef. Doe de zeef op een pan of schaal en giet de yoghurt in de natte theedoek, doe de deksel er op en laat dit mengsel 8 uur in de koelkast staan. Giet het vocht weg en schraap de hangop uit de theedoek. Klop de MonChou even door en voeg de hangop hier aan toe. Doe bij dit mengsel een beetje suiker of suikervervanger naar smaak. Verkruimel de Spelt zandkoekjes (eventueel met deegroller) en voeg de gesmolten boter toe. Ontdooi het diepvriesfruit en meng er een eetlepel jam door, pureer dit even door.

LEUK VOOR DE FEESTDAGEN om de MonChoutaart niet in een springvorm te vullen maar in verschillende glaasjes.

Bedek de verschillende glaasjes met het koekmengsel, voeg hier de MonChou/hangop aan toe en maak de glaasjes af met het fruit. Geniet van dit heerlijke taartje!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply