Recept

Pastataart

Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je snel aan spaghetti bolonaise, lasagne of macaroni carbonara. Maar je kan zoveel met pasta en dat wil ik je vandaag graag laten zien. Wij maken vandaag Pastataart met Speltpenne …

Ingrediënten

– 350 gr (runder)gehakt
– 100 gr spekblokjes
– 400 gr Speltpenne
– 1 el tomatenpuree
– Winterpeen, geschrapt en in kleine stukjes gesneden
– 1 ui, fijngesneden
– 1 paprika, fijngesneden
– 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
– 2 tomaten, in plakjes
– 50 gr pecorino of Parmezaanse kaas
– 1 blik tomatenblokjes
– Olijfolie
– 2 el fijngehakte verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, basilicum, tijm en oregano)
– Peper & zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 C en zet naast de ingrediënten een bakblik of taartvorm klaar om de taart mee af te bakken. Bak de spekjes bruin in een koekenpan en doe daarna de wortel en ui in de pan. Voeg het gehakt na een paar minuten toe en bak het lekker bruin. Daarna mag de paprika, bleekselderij en 1 el Italiaanse kruiden toegevoegd worden. Roerbak alles gedurende 5 minuten en voeg dan de tomatenpuree en de tomatenblokjes erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat het 15 minuten inkoken. Laat de tomatensaus afkoelen en kook in de tussentijd de penne beetgaar. Schep de penne door de tomatensaus en laat het dan weer afkoelen. Doe de eieren en kaas bij de pasta en schep het goed door elkaar. Vet een taartvorm in met olijfolie en stort de pasta erin. Druk de pasta aan, leg de tomatenplakjes op de taart en strooi nog een 1 el Italiaanse kruiden (en evt. een restje geraspte kaas) over de taart. Bak de pastataart af in de oven op 180 C gedurende 20 minuten. Laat de pastataart 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer hem warm of op kamertemperatuur met een frisse groene salade.

Buon appetito!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply