Hiep hiep hoera!! Ik ben bijna jarig en dan moet je een taartje klaar hebben! En ik ben gek op taart maar ik vind een goede sappige en smaakvolle brownie nog veel lekkerder. Dus die gaan we maken! Ben je er klaar voor? Wanneer je deze Brownie hebt gemaakt dan wil je nooit meer een andere. Het geheime ingrediënt is de dadel! Bak je met mij mee?
Ingrediënten
– 250 gr gehakte dadels
– 180 ml kokend water
– 200 gr boter of kokosolie
– 4 eieren
– 2 tl vanille extract
– 100 gr cacaopoeder
– 150 gr bloem
– 0,5 tl bakpoeder
– 100 gr rietsuiker of agavesiroop of andere suikervervanger
– 250 gr chocolade in kleine stukjes gehakt
Bereiden:
1. Verhit de oven op 160 C en bekleed een brownievorm van 30 bij 24 cm met bakpapier.
2. Doe de dadels in een grote kom en giet er het kokende water overheen. Voeg de stukjes boter of kokosolie toe en roer goed door. Laat dit mengsel ca. 20 minuten staan.
3. Prak de dadels met een vork tot ze een romige consistentie hebben. Roer er de eieren en vanille extract door en voeg vervolgens de suiker, cacao, bloem en het bakpoeder toe en roer alles goed door elkaar. Roer er ten slotte de chocoladestukjes doorheen.
4. Strijk het mengsel glad in de vorm en zet hem in de oven tot het midden gestold is en de randen los beginnen te komen (ca. 50 minuten). Laat de brownie afkoelen en snijd de brownie in vierkante stukjes. In een luchtdichte trommel blijven ze een paar weken goed.
Een heerlijke smeuïge brownie, die niet te zoet is en waar je van blijft eten ….
Dit recept komt oorspronkelijk van Annabel Langbein, een geweldige kokkin uit Nieuw Zeeland.
Eet smakelijk!
No Comments