Tips

5 tips tegen kookstress

Ik vind het heerlijk om op een rustig moment een kookboek uit te pluizen. Nieuwe recepten te zoeken, kijken of ik alle ingrediënten in huis heb en dan gelijk maar aan de slag te gaan. Toch zijn er mensen die een vorm hebben van kookstress. Voor die mensen heb ik 5 tips ….

  1. Lees het recept goed door voordat je boodschappen gaat doen. Bedenk wat je nodig hebt en of je misschien al ingrediënten in huis hebt. Producten als olie, azijn, pasta, bloem en sommige kruiden horen waarschijnlijk tot je basisvoorraad.

  1. Is er bij het boodschappen doen een ingrediënt niet voorradig? Vraag de winkelmedewerker om een alternatief. Je kunt bijvoorbeeld rundergehakt vervangen door tartaar, of peultjes door sugarsnaps. Ook is diepvries soms een uitstekend alternatief voor vers, bijvoorbeeld bij vis, fruit of groenten. Onthoud: je hoeft echt niet stad en land af voor de complete ingrediëntenlijst, het moet wel leuk blijven!
  1. Leg voor het koken alvast al je ingrediënten op het aanrecht. Het voorkomt dat je onder het koken ineens alle keukenkastjes moet afzoeken.
  1. Lees het recept nog 1 keer door voordat je begint.
  1. Ga aan de slag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply