Recept

Kruidkoek

Uit onderzoek is gebleken dat de ontbijtkoek uit de supermarkt erg veel suiker bevat. In onze Kruidkoek zit een stuk minder suiker, wat je ook nog kunt vervangen voor een suikervervanger. Een heerlijk maar ook gezond tussendoortje, die je ook nog goed kunt invriezen …

Ingrediënten:

  • 250 gram speltmeel
  • 7 gram wijnsteenbakpoeder
  • 100 tot 150 gram donkerbruine basterdsuiker of suikervervanger
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 225 ml magere of halfvolle melk
  • 100 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte hazelnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 C. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, basterdsuiker, sinaasappelschil, de kruiden en het snufje zout. Roer er de melk door en schep tot slot de rozijnen en noten door. Schep het plakkerige mengsel in een ingevette cakevorm en bak de kruidkoek in 45 minuten gaar.

Varieer in de vulling, want ook walnoten, cranberry’s en gedroogde abrikozen zijn heerlijk in de kruidkoek.

Eet smakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply