Recept

Speltspirelli met gegrilde tomaatjes

Je komt uit je werk, hebt zin in een lekker bord pasta maar je hebt geen zin om uren in de keuken te staan voor de bolognaisesaus. Maak dan onderstaand recept eens! Een eenvoudig, makkelijk en heerlijk recept om snel een bord pasta op tafel te krijgen.

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 250 gram Speltspirelli
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • Tak trostomaatjes
  • 300 gr gehakt (kipgehakt of rundergehakt)
  • Peper & Zout
  • Italiaanse kruiden
  • Kruidenbouillon
  • paar blaadjes basilicum

Bereiden:

  1. Snijd de champignons in schijfjes en snipper de ui.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C en leg een bakplaat klaar.
  3. Kook de Speltspirelli in voldoende bouillon beetgaar.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier een trosje tomaten op. Giet er een beetje olijfolie over en Peper & Zout. Bak de tomaatjes af in de oven op 200 C voor ca. 10 minuten.
  5. Verhit een hapjespan met een klein beetje olie en bak het gehakt lekker bruin.
  6. Voeg de champignons en ui toe en maak het op smaak met Peper & Zout en Italiaanse kruiden.
  7. Maak het bord op met de Speltspirelli, het gehaktmengsel, de gegrilde tomaatjes en een paar blaadjes basilicum.
  8. Voor de extra touch kan je er een paar krullen Parmezaanse kaas op doen!

Een heerlijke en makkelijke maaltijd die je snel op tafel kan zetten,

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply