Recept

Indonesische saté marinade

Wat een heerlijk zomers weer vandaag. Ik krijg spontaan zin om te gaan BBQen! Jullie ook? Dan mag deze Indonesische saté marinade niet ontbreken ….

Ingrediënten

  • 250 ml ketjap manis
  • 1 rode peper
  • 2 limoenen
  • 3 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • Zeezout
  • 1 tl bruine basterdsuiker of suikervervanger
  • 1 el olie
  • water

Bereiden:

  1. Was de rode peper goed en snijd dan de peper open om de zaadjes te verwijderen. Snijd de rode peper in kleine stukjes.
  2. Pers de limoenen uit, snipper de sjalotten, rasp de verse gember en hak de tenen knoflook fijn.
  3. Meng dan alle ingrediënten door elkaar in een RVS schaal.
  4. Snijd het vlees (kip, varken, rund of wat dan ook) in dobbelstenen en voeg toe aan de marinade.
  5. Laat het vlees een paar uur staan in de marinade om de smaak te verbeteren en het vlees malser te maken.

 

*Deze marinade kan je invriezen.

*Bovenstaande marinade is geschikt voor ca. 2 kilo vlees.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply