Wat een heerlijk zomers weer vandaag. Ik krijg spontaan zin om te gaan BBQen! Jullie ook? Dan mag deze Indonesische saté marinade niet ontbreken ….
Ingrediënten
- 250 ml ketjap manis
- 1 rode peper
- 2 limoenen
- 3 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 cm verse gember
- Zeezout
- 1 tl bruine basterdsuiker of suikervervanger
- 1 el olie
- water
Bereiden:
- Was de rode peper goed en snijd dan de peper open om de zaadjes te verwijderen. Snijd de rode peper in kleine stukjes.
- Pers de limoenen uit, snipper de sjalotten, rasp de verse gember en hak de tenen knoflook fijn.
- Meng dan alle ingrediënten door elkaar in een RVS schaal.
- Snijd het vlees (kip, varken, rund of wat dan ook) in dobbelstenen en voeg toe aan de marinade.
- Laat het vlees een paar uur staan in de marinade om de smaak te verbeteren en het vlees malser te maken.
*Deze marinade kan je invriezen.
*Bovenstaande marinade is geschikt voor ca. 2 kilo vlees.
No Comments