Recept

Hummus

We wisten al dat 2016 het jaar van de boon is …  tja, dan moet ik toch echt de kikkererwtenpuree met jullie delen. De wat? Kikkererwtenpuree? Wat is dat nu weer? Kikkererwtenpuree heet ook wel Hummus!

Hummus is heerlijk als dipsaus voor rauwkost, maar smaakt ook zalig op een boterham. Hummus kun je tegenwoordig in de supermarkt kopen maar thuis maken is natuurlijk veel gezonder, lekkerder en goedkoper! Lees snel het recept door en maak deze heerlijke Hummus!

Ingrediënten

  • 400 gram ( = 1 blik) kikkererwten
  • 5 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper & zout

Bereiden:

  1. Laat 1 blik kikkererwten uitlekken en pel de teentjes knoflook en pers ze uit.
  2. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook, sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie in de keukenmachine en meng alles tot een gladde crème.
  3. Voeg 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en peper & zout toe aan het geheel.
  4. Om de crème iets smeuïger te maken, voeg je nog een scheutje olijfolie en een beetje water toe.
  5. Pak een mooi kommetje en schep de crème er in. Serveer met wat rauwkost of een toastje bij bijvoorbeeld de borrel.

Wist je dat kikkererwten vol zitten met koolhydraten en vezels? Daarnaast zitten er veel eiwitten, ijzer en B-vitamines in. Dankzij deze samenstelling zijn ze een volwaardige vleesvervanger. Maar je kunt ze ook als groente of als bron van koolhydraten op het menu zetten. De meeste mensen kennen de kikkererwten van de hummus of falafel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply