Recept

Bloemkoolrijst

Zou je meer groenten willen eten of zou je meer willen letten op jouw koolhydraten? Dan heb ik een verrassend lekker recept voor je.

Bloemkoolrijst

Huh ???? Ik hoor je denken: “Bloemkool eet je toch met een papje en nootmuskaat naast een gekookt aardappeltje?” Ja dat kan zeker, maar je kunt er ook hele andere maaltijden van maken. Probeer het eens uit en proef hoe lekker dit recept smaakt. En de smaak? Ben je bang dat je alleen maar bloemkool proeft. Dat heb je het mis. Doordat je het niet kapot kookt, maar juist roerbakt en met evt. kruiden mengt. Krijg je een krokante korrel met een heerlijke smaak.

 

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Olijfolie
  • Zout & Peper
  • Evt. verse kruiden

 

Bereiden:

Snijd de bloemkool in grove stukken en doe de stukken in de keukenmachine. Vergeet de stronk van de bloemkool niet want die kan je namelijk gewoon eten. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Schep de bloemkoolkorrels in de pan en bak op een hoog vuur een paar minuten aan. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en schep de verse kruiden erdoor. Je kunt ook nasigroenten met een beetje sambal en ketjap in een pan aanbakken en dan door de bloemkoolrijst scheppen. Dan heb je een gezonde nasi!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply