Recept

Video Gevulde Kalkoen van de Allerhande

Heb jij ooit wel eens gevulde kalkoen met Kerst gemaakt? Ik helaas nog niet maar misschien deze Kerst ….

De Allerhande heeft een mooi filmpje gemaakt met duidelijke uitleg hoe je dat kunt doen. Kijk je even mee?

https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2384624/gevulde-kalkoen

Het recept de Gevulde Kalkoen van de Allerhande uitgeschreven:

Een echte (kerst)klassieker: gevulde kalkoen.

Het lijkt moeilijker dan het is en met deze stap voor stap video lukt het je zeker.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de korstjes van 2 sneetjes volkorenbrood en 2 sneetjes witbrood. Snijd het brood in blokjes van 1 centimeter. Doe het brood in een ovenschaal van 20 bij 30 centimeter en rooster in ongeveer 6 minuten goudbruin. Laat de oven aan.

De vulling
Snijd 1 stengel bleekselderij in boogjes. Schil 1 mildzoete appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de blaadjes van 20 gram platte peterselie fijn. Verwijder het vel van 2 braadworsten en snijd het worstvlees in stukjes. Snipper de ui. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst en ui 5 minuten. Voeg de bleekselderij, 3 theelepels gedroogde salie, 2 theelepels gedroogde rozemarijn en 1 theelepel gedroogde tijm toe aan het vlees en bak het 2 minuten mee. Schep bij het brood.

Kalkoen vullen
Laat 100 gram boter smelten. Voeg de appel, peterselie, 75 gram gedroogde cranberry’s, 190 milliliter gevogeltefond en de helft van de gesmolten boter toe aan de vulling. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Schep de vulling in de holte van de kalkoen en maak de holte dicht met cocktailprikkers. Vet een braadslee van 25 bij 30 centimeter in. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Schenk de rest van de boter erover. Bestrooi met peper en zout.

Bak de kalkoen in het midden van de oven in ongeveer 135 minuten gaar. Keer na 105 minuten. Neem de kalkoen uit de oven en laat voor het aansnijden 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo maak je gevulde kalkoen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply