Recept

Witte koolsalade

Ik heb de witte kool herontdekt! Wat een geweldige groente die je op verschillende manieren kan gebruiken. Heerlijk bij het avondeten, maar wat dacht je van als tussendoortje of bijvoorbeeld bij de BBQ? Laat mij jou meenemen in de wereld van witte koolsalade…

Ingrediënten

  • Kwart witte kool
  • 50 ml (witte wijn) azijn
  • 2 el honing
  • Zeezout

Extra toe te voegen naar smaak:

  • winterwortel
  • rozijnen
  • noten
  • komkommer
  • paprika
  • appel

 

Bereiden:

  1. Het hart van een kwart witte kool er uit snijden.
  2. Vervolgens alles heel fijn snijden of de keukenmachine het werk laten doen. Zet de stand op heel fijn want dan krijg je mooie plakjes.
  3. Voeg de azijn, honing en zeezout in een grote kom en voeg hier de kool aan toe.
  4. Zet de koolsalade minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed door trekken.
  5. Voor een zoete variant van de koolsalade, doe ik vaak de wortel, rozijnen en nootjes erbij.
  6. Voor een frisse variant is het heel lekker om een komkommer, wat rode paprika en evt. een appeltje toe te voegen.

 

Met witte kool kan je verschillende kanten op. Maak de witte koolsalade voor bij een BBQ of als tussendoortje. De salade is ook heel lekker om op brood te doen. Varieer zo veel mogelijk en voeg kruiden toe waar je wilt.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply S.G. Schuler 20 juli 2016 at 09:17

    Wat recepten over geschreven,
    witte koolsalade en bietensalade
    ga ik maken, lijkt mij erg lekker!

  • Laat een antwoord achter aan S.G. Schuler Cancel Reply